Sportivii de performanță se confruntă cu mult stres și multă presiune, însă Robert a crescut și s-a format sub influența pozitivă și încurajările familiei sale, astfel încât acum gestionează foarte bine situațiile tensionate.

„Niciodată nu mi-a fost frică sau teamă de a înota sau de a concura la vreun campionat. Și cu siguranță asta a fost inspirația oferită de tatăl meu. Și genetic, dar și comportamental, pentru că totdeauna la competiții a fost alături de mine.”

Chiar și așa, Robert a știut, intuitiv, că o activitate relaxantă, în afara sportului și a ariilor de interes obișnuite, ar avea potențialul de a-i aduce multă pace sufltească. Există nenumărate studii care arată că un hobby are beneficii multiple, printre care și faptul că se îmbunătățește intuiția, inteligența emoțională, încrederea în forțele proprii.

Acum Robert profită de puținul timp liber pe care îl are ca să asculte muzică, să citească, să facă fotografii, să iasă în lume, să vadă filme, să socializeze. Par lucruri banale pentru mulți dintre noi, însă pentru un sportiv de performanță ce are de dus la bun sfârșit în fiecare zi un program strict, fără să se accepte abateri, nu e atât de simplu. Da, uneori e nevoie să programezi chiar și relaxarea!