Toamna aceasta a adus o premieră pentru Robert, un sportiv care la 22 de ani are deja multe medalii în palmares: International Swimming League – ISL. E vorba de un format nou pentru lumea înotului, un sport exclusiv individual până în acest moment. Inventat de un om de afaceri pe modelul ligilor americane – fotbal american, rugby, baseball etc. – înotul încearcă acum să ajungă din urmă mult urmăritul fotbal, care are nenumărate ocazii de a fi urmărit de public – Campionatul Mondial de Fotbal, Campionatul Mondial de Fotbal al Cluburilor, Campionatul European de Fotbal, Liga Campionilor UEFA, UEFA Europa League etc.

Concursuri ISL au avut loc deja la Napoli, Budapesta și Dallas

Odată cu sezonul inaugural al ISL, focusul se mută pe performanța echipei, nu doar a înotătorului. În ISL, înotătorii concurează pentru a înscrie puncte pentru echipa lor. Aici, victoria sau înfrângerea este relevantă doar în contextul în care contribuie sau nu la scorul general al echipei.

Înotători din întreaga lume se vor întrece pentru a câștiga puncte pentru echipele lor în concursuri organizate în Europa și SUA, ce au loc în octombrie și noiembrie. În finală vor ajunge cele mai bune 4 echipe (2 din SUA, 2 europene), la Las Vegas, în luna decembrie. Robert face parte din grupa B, iar echipa lui se numește IRON.

Concursuri ISL au avut loc deja la Napoli, Budapesta și Dallas și, pentru prima oară, acentul nu s-a mai pus pe timpii obtinuți, ci pe puncte. De acum avem parte de un spectacol ce va beneficia de mai multă audienâă și mai multă vizibilitate, pentru un sport pe care eram obișnuiți să-l vedem o dată pe an – campionatele mondiale – sau o dată la patru ani – mult râvnita Olimpiadă.

„No borders. No nationality. No pressure. No limit. Nothing to lose. Only to gain!” a spus Irina Glință, mama lui Robert, despre ISL și exact despre asta e vorba! Să-l urmărim pe Robert la Londra, pe 23-24 noiembrie!